štvrtok 18.07.2019

Výjazdový deň komisárky v meste Banská Bystrica

V Banskej Bystrici na Mestskom úrade sme mali stretnutie s pánom primátorom Jánom Noskom a vedúcou oddelenia sociálnej starostlivosti Mgr Beatou Stykovou. Tohto stretnutia sa zúčastnila  komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím JUDr. Zuzana Stavrovská  s riaditeľkou úradu komisára Mgr. Evou Megovou.  
Na úvodnom stretnutí u pána primátora  pani komisárka predstavila úrad, jeho činnosť, výsledky a priority. S pánom primátorom prediskutovali otázky týkajúce sa poskytovanie rôznych druhov sociálnych služieb v meste a tiež sa dotkli oblasti, ktoré patria medzi výzvy mesta v tejto oblasti. Cestou na stretnutie s pozvanými hosťami sme pozdravili mladých ľudí zo združenia PONS, ktorí sa práve chystali na výlet do Vyhní a s pani komisárkou sme im zaželali pekný deň plný zážitkov. V mestskom multifunčnom zariadení KOMUCE sa konala prezentácia o úrade komisára, ktorú pre pozvaných hostí viedla pani komisárka. Odtiaľ sme sa vybrali na prehliadku zariadenia sociálnych služieb Jeseň, kde sme sa stretli a porozprávali s pani riaditeľkou, s klientami, pozreli sme si priestory a všetkým sme zaželali ešte veľa úspešných rokov v dobrom zdraví. Počas obeda nasledovalo stretnutie s vedúcou sociálneho  odboru VUC Banská Bystrica,  pani Denisou Nincovou, s ktorou sme hovorili o našich aktivitách v tomto samosprávnom kraji, o možnostiach zlepšenia a o ďalších plánoch v našich činnostiach. Po tomto stretnutí  sme sa odobrali na prehliadku multifunkčného centra KOMUCE, kde sme deň zavŕšili diskusiou s mamičkami detí so zdravotným postihnutím.
Príjemné slnečné počasie celého dňa podčiarkovalo atmosféru a skutočnosť, že sme z mesta odchádzali s dobrým dojmom a tiež s podnetnými nápadmi, ktoré môžeme v našej práci využiť.