streda 05.09.2018

Vernisáž na Úrade komisára pre osoby so zdravotným postihnutím

„Tak to vidíme my“ je výstižný názov výstavy fotografií členov Slovenského zväzu telesne postihnutých, ktorú sme slávnostnou vernisážou dňa 5.9.2018 sprístupnili na našom úrade.
Po absolvovaní kurzu fotografovania pod odborným vedením fotografa Ondreja Pýchu sa členovia, predovšetkým deti z bratislavského a zo žilinského kraja svojimi prácami prezentujú na výstave fotografií. Svojimi prácami sa snažia nielen sprostredkovať umelecký zážitok, ale aj poukázať na svet okolo seba. Fotografujú prírodu, pamiatky, ľudí, všetko, čo sa ich dotýka. Svojimi prácami prezentujú aktívny prístup ľudí s telesným a ťažkým telesným postihnutím k životu. Výstava je odrazom vnímania sveta ich očami a tiež je príležitosťou pre porovnanie toho v čom je ich vnímanie okolia odlišné a v čom totožné so zdravou časťou populácie. Fotografie sú zároveň dôkazom uplatnenia rovnosti šancí v oblasti kultúry.
Vernisáž sa konala na Úrade komisára pre osoby so zdravotným postihnutím za bohatej účasti členov SZTP. Úvodné slovo predniesla  predsedníčka SZTP Ing. Monika Vrábľová. Všetkých zúčastnených srdečne privítala komisárka pre zdravotne postihnutých JUDr. Zuzana Stavrovská. Za príjemného doprovodu spevu a recitovaného slova bola výstava slávnostne otvorená a potrvá do 15.12.2018.