piatok 19.01.2018

Svet mobility

Na Úrad komisára pre osoby so zdravotným postihnutím v piatok 19.1.2018 zavítala pani Michaela Scherhaufer, riaditeľka o.z. Svet mobility, s ktorou sa stretla komisárka JUDr. Zuzana Stavrovská a riaditeľka Mgr. Eva Megová.
Občianske združenie Svet mobility vzniklo za účelom poskytovania komplexnej informačnej a poradenskej činnosti pre osoby s ŤZP, ich rodinám  a opatrovateľom. Vďaka dlhoročným skúsenostiam v oblasti pomoci osobám s ŤZP, v združení plne chápu potreby a problémy osôb so zdravotným postihnutím a sú si vedomí, že ľudia často nie sú informovaní o možnostiach podpory, ktoré  ponúkajú štátne a iné subjekty. Preto rozvíjajú  spoluprácu s firmami, rehabilitačnými centrami a ďalšími subjektami, ktoré pomáhajú zdravotne znevýhodneným občanom.
V diskusii nám pani Scherhaufer predstavila časopis Svet Mobility, hovorila o činnosti a výsledkoch združenia, kde sme našli veľa prienikov, ktoré vytvárajú priestor na spoločné aktivity aj v súvislosti s rozvojom ďalších funkcionalít portálu Úradu.