nedeľa 12.06.2016

Krásne a veselé chvíle na Dni krivých zrkadiel

12. jún je každoročne symbolickým sviatočným dňom ľudí s mentálnym postihnutím. Celá akcia sa niesla v symbole hesla „Sme iní, ale nie horší. Chceme žiť s vami, nie vedľa vás!“.
V spojení s heslom "Sme iní, ale nie horší. Chceme žiť s vami, nie vedľa vás!" sa na Dni krivých zrkadiel otvárali srdcia empatie k ľuďom s mentálnym postihnutím, ktorí, aj keď sú iní, sú talentovaní, vedia prezentovať svoje schopnosti, majú svoj názor. Komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím a zamestnanci Úradu komisára pre osoby so zdravotným postihnutím prišli do Sadu Janka Kráľa podporiť toto jedinečné podujatie Združenia na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v SR, ktoré sa koná vždy 12. júna, ochutnali z piknikového koša, zatancovali si, zapojili sa do rôznych netradičných športov a zakúpili si originálne výrobky klientov zariadení sociálnych služieb a chránených dielní z Bratislavy a okolia. Nezabudnuteľné boli aj hudobné vystúpenia bubnového sprievodu CAMPANA BATUCADA a koncerty kapiel KOMAJOTA a AYA.
Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v SR je občianske združenie a vyvíja činnosť na území celej Slovenskej republiky. Vzniklo v roku 1980, združuje 46 miestnych organizácií s počtom členov takmer 10 000 osôb na celom Slovensku. Hlavným cieľom združenia je začlenenie ľudí s mentálnym postihnutím do spoločnosti.

Kontakt:
www.zpmpvsr.sk