Dobré srdce
štvrtok 08.09.2022

Je rozhodnuté, kto získa cenu Dobré srdce 2022

Členky odbornej poroty 7. septembra 2022 tajným hlasovaním rozhodli o šiestich ocenených, ktorí získajú Dobré srdce v tohtoročnom treťom ročníku národnej ceny starostlivosti.
Tretí ročník ankety Národnej ceny starostlivosti Dobré srdce vyhlasuje Asociácia poskytovateľov sociálnych služieb v SR.

Za každú zo šiestich kategórií bola zodpovedná jedna porotkyňa, ktorá vybrala troch nominovaných vo svojej kategórii. Komisárka Zuzana Stavrovská mala na starosti kategóriu odborný pracovník v sociálnych službách. V záverečnom hlasovaní 7.9.2022 však už všetky porotkyne zakrúžkovali jedného nominovaného z každej kategórie - hneď po tom, keď si pozreli ich príbehy v krátkych videách.

Nebolo to, veru, ľahké rozhodovanie, pretože všetky príbehy chytali za srdce a každý nominovaný / každá nominovaná by si zaslúžil/a získať cenu.

Všetci ocenení, ale aj nominovaní sa stretnú na slávnostnom galavečere Dobré srdce v pondelok 12.9.2022 v Bratislavskej Starej tržnici. RTVS prinesie záznam programu 22.9.2022.

Na hlavnej fotke zo záverečného stretnutia poroty 7.9.2022 sú členky poroty: zľava Michaela Bagalová - Bratislavské dobrovoľnícke centrum, Soňa Gaborčáková - štátna tajomníčka MPSVR, Anna Ghannamová - predsedníčka ASPSS v SR, Božena Bušová - podpredsedníčka APSS v SR, Zuzana Stavrovská - komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím, Dana Grafiková - predsedníčka Komory opatrovateliek Slovenska. Členkou poroty je aj štátna tajomníčka ministerstva zdravotníctva Lenka Dunajová Družkovská (hlasovala na diaľku).