piatok 19.05.2023

Zelené dni 2023

Právnické spisy a počítače sme dnes vymenili za motyky a hlinu. 5-členný tím kolegýň z Úradu komisára pre osoby so zdravotným postihnutím sa po roku 19. mája 2023 opäť zapojil do dobrovoľníckej aktivity Zelené dni.
Spomedzi prihlásených organizácií sme si tentoraz vybrali domov pre seniorov Seniorville v Jablonovom na Záhorí. Skrášlili sme exteriér pred vstupom do zariadenia, zasadili rastlinky, vypleli burinu, zoznámili sme sa s príjemným kolektívom zariadenia a pozdravili sme aj klientov.

Dostali sme šancu využiť konečne neupršaný pekný deň vonku a nadýchať sa voňavého vzduchu na záhorskom vidieku. Pocit z dobre vykonanej fyzickej práce nám bude ešte dlho vyčarúvať na tvárach úsmevy - posúďte sami vo fotodokumentácii.

Ďakujeme za túto príležitosť aj za sprevádzanie celým dňom kolektívu domova Seniorville a Bratislavskému dobrovoľníckemu centru za zorganizovanie. Všetkým odporúčame prekonať zaužívaný stereotyp a skúsiť niečo, čomu sa bežne nevenujete. Možno aj vy na vlastnej koži zistíte, že dobrovoľníctvo nie je len o dávaní, ale aj - a možno najmä - o prijímaní. 



Súvisiace odkazy:
Dobrovoľníctvo BA (dobrovolnictvoba.sk)
Registrácia dobrovoľníkov na Zelené dni 2023 (dobrovolnictvoba.sk)