štvrtok 27.04.2023

Zástupcovia ministerstva práce v úrade komisára

Na pracovnom stretnutí dňa 26. apríla 2023 rokovala komisárka Zuzana Stavrovská a časť jej tímu so zástupcami Sekcie sociálnej politiky Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Pozvanie komisárky Zuzany Stavrovskej prijali generálny riaditeľ Sekcie sociálnej politiky Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Gabura a jeho kolegovia Martin Trnovec a Lucia Záhoraková.

Témou rokovania bol Národný program rozvoja životných podmienok osôb so zdravotným postihnutím na roky 2021 - 2030 a úlohy z neho vyplývajúce.

Ministerstvo má v pláne monitorovať diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím v zamestnaní. Dohodli sme sa preto na spolupráci.

Keďže vo vzťahu k ministerstvu práce a sociálnych vecí máme veľa podnetov, zistení a návrhov na zlepšenia, dotkli sme sa aj ďalších problémov, napríklad problematiky príspevkov na osobnú asistenciu, ako aj rozhodovacej činnosti úradov práce pri schvaľovaní príspevkov na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia.

Ďakujeme za stretnutie, veríme, že padlo na úrodnú pôdu a výsledkom bude zlepšovanie situácie ľudí so zdravotným postihnutím a lepšie dodržiavanie ich práv.