utorok 15.10.2019

Výjazdový deň komisárky v meste Prešov

Historické námestie Prešova a priestory Mestského úradu na Hlavnej ulici sa stali miestom stretnutia komisárky JUDr. Zuzany Stavrovskej so zástupcom primátorky JUDr. Vladimírom Feľbabom.
Vo vzájomnej priateľskej diskusii si obaja vymenili informácie a skúsenosti s prácou v oblasti poskytovania podpory a pomoci ľuďom so zdravotným postihnutím. JUDr. Feľbaba ocenil vznik Úradu komisára pre osoby so zdravotným postihnutím a spomenul niektoré konkrétne aktivity, ktoré v Prešove riešia a potvrdil záujem o spoluprácu s úradom komisára. Po tomto oficiálnom stretnutí sme sa presunuli do zasadačky mestského úradu na Jarkovej ulici. Po predstavení a krátkom úvode JUDr. Feľbaba odovzdal slovo komisárke, ktorá pre pozvaných hostí predstavila úrad a svoju prezentáciu doplnila konkrétnymi skúsenosťami z praxe. 
Predpoludním sme spolu s PhDr. Máriou Humeníkovou, PhD., poverenou vedúcou riadením Odboru služieb pre občanov, ktorá sa nášmu malému tímu venovala počas celého dňa, navštívili objekt Zariadenia pre Seniorov Náruč na Veselej ulici. V sprievode riaditeľa zariadenia pána Dobroviča sme si pozreli vnútorné i vonkajšie priestory a museli sme skonštatovať, že príjemné prostredie zrekonštruovanej budovy a upravený rozľahlý parkový areál poskytuje obyvateľom dôstojné podmienky na život a pestrú ponuku doplnkových aktivít na zmysluplné využívanie času.
Počas diskusie s pani PhDr. Máriou Humeníkovou, PhD. o rôznych oblastiach a cieľoch sociálnej politiky prešiel čas nesmierne rýchlo a od skorých popoludňajších hodín, keď sa k pani komisárke a riaditeľke úradu pripojili dve kolegyne, sme poskytovali individuálne konzultácie, poradenstvo a spisovanie podnetov občanov, ktorí do zasadačky Mestského úradu v Prešove osobne prišli.
Plné pozitívnych dojmov a so želaním dostatku energie, síl a odhodlania všetkým, ktorí sa oblasti poskytovania podpory ľuďom so zdravotným postihnutím venujú sme sa večer s Prešovom rozlúčili.