streda 04.05.2016

Veľa spoločných tém bolo prediskutovaných na stretnutí so zástupcami Združenia na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Slovenskej republike

V rámci programu ďalších stretnutí s mimovládnymi organizáciami prijali pozvanie komisárky pre osoby so zdravotným postihnutím, JUDr. Zuzany Stavrovskej zástupcovia Združenia na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Slovenskej republike, PhDr. Iveta Mišová, riaditeľka Republikovej centrály a štatutárka združenia a projektový manažer Mgr. Marián Horanič.
V rámci programu ďalších stretnutí s mimovládnymi organizáciami prijali pozvanie komisárky pre osoby so zdravotným postihnutím, JUDr. Zuzany Stavrovskej zástupcovia Združenia na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Slovenskej republike, PhDr. Iveta Mišová, riaditeľka Republikovej centrály a štatutárka združenia a projektový manažer Mgr. Marián Horanič. Zúčastnení prejednali spoločné aktivity zamerané na plnenie záväzkov Slovenskej republiky vyplývajúce z Dohovoru o právach osôb so zdravotným postihnutím, predovšetkým kľúčového článku 12 týkajúceho spôsobilosti na právne úkony a jej plnohodnotné priznanie ľuďom so zdravotným postihnutím, podporovaného rozhodovania, ako aj ďalších článkov upravujúcich vzdelávanie, zamestnanosť, diskrimináciu, prístupnosti k informáciám.  Horúcou témou bolo tiež znenie programového vyhlásenia vlády SR.
Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v SR je občianske združenie a vyvíja činnosť na území Slovenskej republiky. Vzniklo v roku 1980, združuje 46 miestnych organizácií s počtom členov takmer 10 000 osôb na celom Slovensku. Hlavným cieľom ZPMP v SR je začlenenie ľudí s mentálnym postihnutím do spoločnosti.

Kontakt:
www.zpmpvsr.sk