sobota 28.01.2023

V objatí tónov

Nabitie pozitívnou energiou, tancovačka, tvorivé dielne a kopec radosti - aj to zažili účastníci 13. ročníka benefičného koncertu pre deti a dospelých s mentálnym postihnutím Objatie tónov, ktorý v sobotu zorganizovali v športovej hale v Leviciach OZ Milan Štefánik a OZ Ostrov. Pozvanie prijala aj komisárka Zuzana Stavrovská.
Na podujatí sa zišli najmä klienti zariadení Nitrianskeho samosprávneho kraja: domovov sociálnych služieb, zariadení pre seniorov, ale aj organizácií zoskupujúcich ľudí s rôznym postihnutím.

Klienti samotní však podujatie aj sami spoluvytvárali:  Pre každého účinkujúceho na koncerte vyrobili darček. Michal David, Cigánski diabli a člnoevia formácie S hudbou vesmírnou si tak odniesli každý niekoľko darčekov vyrobených s láskou a zo srdca ľuďmi so zdravotným postihnutím. 

Pre návštevníkov pripravili prijímatielia sociálnych služieb aj rôzne workshopy - napr. enkaustika - maľovanie horúcim voskom, zumba, modelovanie z hliny, výroba drôtených šperkov a ďalšie.

Komisárka Zuzana Stavrovská bola zároveň členkou poroty, ktorá hodnotila bilbordy navrhnuté klientmi zariadení sociálnych služieb. 

Ďakujeme, že sme mohli byť pri tom.