Udeľovanie štátnych vyznamenaní

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v nedeľu 8. mája 2022 v priestoroch Slovenskej filharmónie udelila 25 štátnych vyznamenaní osobnostiam spoločenského, kultúrneho a športového života pri príležitosti 29. výročia vzniku Slovenskej republiky, z toho šiestim in memoriam.
Medzi ocenenými in memoriam je aj zdravotná sestra Margita Kosturíková, a to za záchranu ľudského života s nasadením svojho vlastného. Prezidentka jej udelila kríž Milana Rastislava Štefánika I. triedy. Pani Margita obetavo pracovala a starala sa o covidových pacientov, napokon sama Covidu-19 podľahla. Česť jej pamiatke. Aj všetci ostatní ocenení si zaslúžia nesmiernu vďaku a obdiv za ich hrdinstvo.

Srdečne im gratuluje aj komisárka Zuzana Stavrovská. Na fotkách zo slávnostného večera v priestoroch Slovenskej filharmónie ju vidíte s prezidentkou Asociácie na ochranu práv pacientov Máriou Lévyovou a prezidentom Slovenskej lekárskej komory Pavlom Oravcom, s ktorými ju spája viacero spoločných tém: pomoc odkázaným, ochrana práv pacientov v nemocniciach a klientov v zariadeniach sociálnych služieb a v neposlednom rade podpora tých, ktorí sa o nich obetavo a s láskou starajú - zdravotníkov, sestier, opatrovateľov, opatrovateliek.
 

 

 Prezidentka Zuzana Čaputová udelila štátne vyznamenania 25 osobnostiam spoločenského života pri príležitosti 29. výročia vzniku Slovenskej republiky
 
 


Súvisiace odkazy:
Prezidentka Slovenskej republiky - Prezidentka vyznamenala 25 osobností (prezident.sk)