streda 01.07.2020

Stretnutie na odbore integrácie osôb so ZP - MPSVR SR

V stredu, 1. júla 2020 sa komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím JUDr. Zuzana Stavrovská a právnička úradu komisára JUDr. Lenka Bodnárová zúčastnila stretnutia organizovaného riaditeľkou odboru integrácie osôb so zdravotným postihnutím na Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny SR, JUDr. Katarínou Fedorovou, PhD.
Stretnutie na tému zavedenia školských zdravotných sestier s ambíciou vyriešiť pretrvávajúcu nedoriešenú otázku zabezpečenia sebaobslužných a zdravotných úkonov pre žiakov so zdravotným postihnutím nadväzovalo na predchádzajúce aktivity neformálnej pracovnej skupiny z minulého roka a našu úspešnú iniciatívu vo Výbore pre osoby so zdravotným postihnutím prijať v tejto veci uznesenie.

Stretnutia sa zúčastnili aj zástupcovia Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky a zástupcovia Platformy rodín s deťmi so zdravotným znevýhodnením.

Na stretnutí sme po diskusii našli spoločnú zhodu na tom, že v prvom kroku sa pripravia také legislatívne zmeny, aby sa školám umožnilo vo svojich priestoroch zabezpečiť pôsobenie zdravotnej sestry.