pondelok 20.02.2017

Stretnutie komisárky s generálnym riaditeľom Rozhlasu a televízie Slovenska

Dňa 20.2.2017 sa JUDr. Zuzana Stavrovská, komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím a riaditeľka Úradu komisára pre osoby so zdravotným postihnutím PhDr. Marica Šiková stretli s generálnym riaditeľom verejnoprávnej inštitúcie Rozhlasu a televízie Slovenska (ďalej len „RTVS“) Ing. Václavom Mikom.
Pracovné stretnutie sa uskutočnilo v budove RTVS. Jeho hlavnou témou boli otázky zamerané na prístupnosť osôb so sluchovým postihnutím k informáciám poskytovaných RTVS.  Komisárka sa zaujímala o možnostiach tlmočenia odborných a dokumentárnych relácii z oblasti zdravia, politiky, kultúry, športu ako aj prírodopisných relácii a relácií zameraných na riešenie problémov v živote občanov, do posunkového jazyka. V rozhovore poukázala na to, že i keď RTVS vysiela podľa zákona o vysielaní a retransmisii aj programy s titulkami, pre ľudí so sluchovým postihnutím je nesmierne dôležité získavať informácie aj tlmočením do posunkového jazyka. Generálny riaditeľ RTVS oboznámil komisárku s plánovaným projektom zameraným na rozšírenie, skvalitnenie a sprístupnenie služieb poskytovaných RTVS pre občanov so sluchovým postihnutím a ubezpečil, že RTVS ako verejnoprávna inštitúcia má nielen úlohy, ale aj ambície prinášať viac pre túto skupinu občanov.
 
RTVS je vysielateľom televíznej a rozhlasovej programovej služby na základe zákona č. 532/2010 Z. z. o Rozhlase a televízii Slovenska a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.