štvrtok 09.07.2020

Spolupráca s Ligou proti rakovine

Komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím JUDr. Zuzana Stavrovská, riaditeľka úradu komisára Mgr. Eva Megová a právnička Katarína Kohýlová LL.M. sa vo štvrtok 9. júla 2020 stretli s predstaviteľkami Ligy proti rakovine.
Výkonná riaditeľka Ing. Eva Kováčová predstavila organizáciu a pripomenula 30. výročie jej fungovania na Slovensku. Zdôraznila poslanie poslanie Ligy proti rakovine, ktoré spočíva v bezplatnej psychosociálnej pomoci ľuďom s rakovinou a ich blízkym. Bezplatné prijekty, ktoré ponúkajú plánujú rozvíjať naďalej a súčasne by radi spolupracovali s tímom Úradu komisára pre osoby so zdravotným postihnutím. Za Ligu proti rakovine sa stretnutia zúčastnila tiež projektová manažérka PhDr. Gabriela Horváthová a JUDr. Ivana Šarlinová, ktorá poskytuje sociálno-právne poradenstvo.

V priateľskej, otvorenej diskusii komisárka JUDr. Zuzana Stavrovská hovorila o poslaní úradu komisára, prešetrovaní podnetov a tiež aj o pripomienkových konaniach, do ktorých úrad vstupuje v snahe zmeniť súčasnú platnú legislatívu.

Účastníci stretnutia sa v závere dohodli na vytvorení spoločného materiálu, ktorý bude slúžiť na zlepšenie situácie pacientov a bude predložený Ministerstvu zdravotníctva na zapracovanie. V tejto spolupráci bude kontaktnou osobou JUDr. Ivana Šarlinová, ktorá bude podklady z obidvoch strán spracovávať do jedného uceleného materiálu.

Na spoluprácu sa tešíme a veríme, že spoločným úsilím sa podarí dosiahnuť zmenu.