piatok 13.09.2019

Radničkine trhy 2019

Primaciálne námestie v Bratislave bolo v piatok 13.9 a v sobotu 14.9.2019 miestom, kde svoje remeselné a umelecké výrobky prezentovali ľudia so zdravotným postihnutím, či iným znevýhodnením.
Radničkine trhy organizuje občianske združenie Inklúzia a celé podujatie sa konalo pod záštitou primátora mesta Bratislavy Matúša Valla.. Darčekové a úžitkové predmety vystavovali chránené dielne, rehabilitačné strediská a zariadenia sociálnych služieb, ako aj iní zamestnávatelia znevýhodnených osôb. Hlavnou myšlienkou Radničkiných trhov je príprava na prácu a zamestnanie v procese transformácie sociálnych služieb. Ručne vyrábané sviečky, originálna keramika a množstvo rôznorodých predmetov z textilu, kože, prútia, či iných materiálov opakovane potvrdili, že talent každého človeka správne podchytený sa môže rozvíjať.
Kúpou výrobkov ľudí so zdravotným postihnutím bolo možné podporiť chránenú dielňu alebo zariadenie sociálnych služieb, a tak prispieť k úsiliu všetkých, ktorí pomáhajú ľuďom so zdravotným postihnutím žiť plnohodnotný život. Všetkým prajeme veľa dobrých tvorivých nápadov, síl, energie a trpezlivosti pri tvorbe originálnych výrobkov.