pondelok 21.03.2016

Problematiku Dohovoru a Úradu komisára pre osoby so zdravotným postihnutím Zástupcovia Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny

Na Úrade komisára pre osoby so zdravotným postihnutím sme zorganizovali stretnutie so zástupcami MPSVaR SR s Mgr. Michalom Krivošíkom, riaditeľom odboru pre integráciu osôb so zdravotným postihnutím a JUDr. Jánom Gaburom z odboru integrácie osôb so zdravotným postihnutím, Hlavné kontaktné miesto pre problematiku vykonávania Dohovoru o právach osôb so zdravotným postihnutím.
Na Úrade komisára pre osoby so zdravotným postihnutím sme zorganizovali stretnutie so zástupcami MPSVaR SR s Mgr. Michalom Krivošíkom, riaditeľom odboru pre integráciu osôb so zdravotným postihnutím a JUDr. Jánom Gaburom z odboru integrácie osôb so zdravotným postihnutím, Hlavné kontaktné miesto pre problematiku vykonávania Dohovoru o právach osôb so zdravotným postihnutím. V diskusii sme získali množstvo hodnotných informácií o úlohách a fungovaní kontaktných miest pre problematiku vykonávania Dohovoru o právach osôb so zdravotným postihnutím na jednotlivých ministerstvách, riešení otázok týkajúcich sa dotácií, vzdelávania občanov so zdravotným postihnutím,  príprave slovníka posunkovej reči, problematiky vodiacich psov a pripravovaných zmien v 3. sociálnom balíčku vlády SR.
Obidve strany sa zhodli na potrebe zvyšovania povedomia verejnosti o práci a výsledkoch inštitúcií , ktoré poskytujú  starostlivosť a podporu  občanom so zdravotným postihnutím.
Kontakt:
Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny SR
www.employment.gov.sk