utorok 28.04.2020

Prerokovanie Správy o činnosti komisárky pre osoby so zdravotným postihnutím za rok 2019

Tak ako po každý rok, aj teraz dostala komisárka pre zdravotne postihnutých JUDr. Zuzana Stavrovská pozvánku na prerokovanie Správy o činnosti komisárky pre osoby so zdravotným postihnutím za rok 2019.
Prerokovaniu v pléne Národnej rady Slovenskej republiky predchádza prerokovanie v jednotlivých výboroch. Ako prvý poslal tento rok pozvánku Výbor NR SR pre ľudské práva a národnostné menšiny na utorok 28. apríla 2020.

Komisárka informovala prítomných členov o činnosti Úradu komisára pre osoby so zdravotným postihnutím za rok 2019, zdôraznila narastajúci počet podnetov a podaní, transparentný prehľad o chode úradu  a významné výsledky, medzi ktoré, okrem iných, zaradila úspešné zmeny legislatívy, rozšírenie monitorovacej činnosti na psychiatrické zariadenia a odhaľovanie nevhodných praktík, ktoré uskutočnila z vlastnej iniciatívy.
Výbor ocenil celkové výsledky Úradu komisára pre osoby so zdravotným postihnutím, vyjadril podporu komisárke pre pokračovanie v dobre nastavenej činnosti, v rozširovaní povedomia o jej poslaní v širokej verejnosti a prisľúbil aktívnu podporu pri realizácii opatrení, ktoré sú v Správe o činnosti komisárky pre osoby so zdravotným postihnutím za rok 2019 uvedené.
Všetkým členom Výboru NR SR pre ľudské práva a národnostné menšiny ďakujeme za svedomitý prístup a vypočutie a na ďalšiu spoluprácu sa už teraz tešíme.

 Záznam zo schôdze výboru NR SR pre ľudské práva a národnostné menšiny, ktorý sa dnes v rámci jej programu zaoberal okrem iného aj správou o činnosti komisárky pre osoby so zdravotným postihnutím za rok 2019


 Video na fb.com: www.fb.com/vladimira.marcinko/videos/1409310272584241