streda 02.11.2022

Pozvánka na vernisáž

Úrad komisára pre osoby so zdravotným postihnutím organizuje výstavu AMARE MEREMA (LÁSKA MEREMY) 2022.

Svoje diela budú v priestoroch úradu komisára prezentovať klienti Domova sociálnych služieb a zariadenia podporovaného bývania MEREMA v Modre, ktorých zriaďovateľom je Bratislavský samosprávny kraj.

Úrad komisára pre osoby so zdravotným postihnutím pravidelne poskytuje svoje priestory na výstavu umenia klientov zariadení sociálnych služieb či chránených dielní:
 

Aj takto chceme scitlivovať verejnosť voči ľuďom so zdravotným postihnutím a cez ich diela sprostredkovať pohľad na svet ich očami. Zároveň nám tieto diela spríjemňujú pracovnú atmosféru v našich priestoroch,


hovorí komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím Zuzana Stavrovská.

Vernisáž výstavy AMARE MEREMA (LÁSKA MEREMY) 2022 sa uskutoční vo štvrtok, 3.11.2022 o 14:00 v priestoroch Úradu komisára pre osoby so zdravotným postihnutím na Račianskej 153 v Bratislave. Zúčastnia sa na nej a svoje diela predstavia aj samotní autori výtvarných diel - klienti MEREMY.

Následne bude výstava prístupná pre verejnosť každý pracovný deň v úradných hodinách.

Vystavené diela je možné si aj zakúpiť, a podporiť tak rozvoj umeleckej tvorby samotných autorov výtvarných diel. Majitelia si však zakúpené diela budú môcť odniesť domov až po skončení výstavy, ktorá potrvá do konca januára 2023.