piatok 15.02.2019

Odovzdali sme schodolez

V predvianočnej atmosfére sa za účasti komisárky pre osoby so zdravotným postihnutím JUDr. Zuzany Stavrovskej a predstaviteľov spoločnosti Velcon, Mgr. Radoslava Ferenca a Mgr. Michala Mikulu v priestoroch Úradu komisára pre osoby so zdravotným postihnutím konalo vylosovanie výhercov schodolezov, ktoré na tento účel darovala spoločnosť Velcon. Ako sme na našej stránke informovali, šťastnými výhercami sa stali: Hontiansko-novohradská knižnica A.H.Škultétyho vo Veľkom Krtíši, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave a Základná škola vo Veľkej Pake.
A práve škola vo Veľkej Pake sa stala prvou, ktorej sme spolu so spoločnosťou Velcon spol.s.r.o. schodolez dňa 15.2.2019 doviezli. Od septembra 2019 bude triedy základnej školy navštevovať Miška, ktorá by sa s vozíkom na poschodie, kde sú triedy školy situované, nedostala.
Odvážna budúca školáčka, ktorá dnes v tejto budove navštevuje Materskú školu na prízemí, sa statočne a s veľkým úsmevom pustila do testovania. Zaškolenie zabezpečila spoločnosť Velcon spol.s.r.o. pre Miškinu maminku a pre prítomných zamestnancov. Miška sa s vozíkom pomocou schodolezu bezpečne dostala na 1. poschodie, na chvíľu sa stala žiačkou prvej triedy a spokojne sa vrátila na prízemie.
Keďže schodolez je mobilné zariadenie, bude ho škola, obec a združenia pre zdravotne postihnutých občanov v obci môcť spoločne používať.
Na slávnostnom odovzdaní sa okrem Mišky s maminkou, komisárky pre osoby so zdravotným postihnutím JUDr. Zuzany Stavrovskej, riaditeľky Úradu komisára Mgr. Evy Megovej a predstaviteľov spoločnosti Velcon, Mgr. Radoslava Ferenca a Michala Gaštana, zúčastnil starosta obce Veľká Paka pán Ivan Seňan, predseda Miestnej organizácie Grace pán Tibor Sárközy a samozrejme ani riaditeľka Základnej školy Mgr. Anetta Bežová a jej kolegyne.
Prajeme Miške, škole a všetkým, ktorí sú na používanie schodolezu odkázaní bezproblémový chod zariadenia. Zároveň ďakujeme spoločnosti Velcon spol.s.r.o. za poskytnutie tohto daru a zabezpečenie profesionálneho zaškolenia.