štvrtok 18.05.2017

OZ HANS - Jeden a milión svetov

Koncom marca sme dostali pozvánku na ďakovné podujatie k mesiacu autizmu, ktoré sa dňa 22. apríla 2017 konalo v priestoroch DOT.Galery na Lazaretskej 27 v Bratislave, pod záštitou Jany Žitňanskej, poslankyne Európskeho parlamentu.
Organizátorom podujatia bolo HANS - celoslovenské občianske združenie jednotlivcov a rodín s Aspergerovým syndrómom a vysokofunkčným autizmom, ktoré vzniklo ako vyústenie potreby spoločným hlasom prispieť k riešeniu situácie ľudí s ťažkosťami v sociálnych vzťahoch a komunikácii.

Pozvanými hosťami boli:
Jana Žitňanská, MEP
Zuzana Stavrovská, Komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím
Nadežda Okenicová, a Kateřina Nakládalová, Autistické centrum Andreas
Daniela Jánošíková, psychologička
Michaela Martinková, zakladateľka CENADA

A mnoho iných...

Pre hostí bol pripravený kultúrny program, v ktorom vystúpili  talentovaní umelci s autizmom/AS Gabika Kiovská, víťazka tohtoročnej súťaže BONTON Film – „Staň sa hviezdou“, Marek Bednár, reprezentant SR v krasokorčuľovaní na Špeciálnych zimných olympijských hrách 2017 v Grazi.
Súčasťou podujatia bola aj vernisáž výtvarných prác a fotografií detí  a mladých ľudí s Aspergerovým syndrómom a vysokofunkčným autizmom spojená s recepciou.


Podujatie Jeden a Milión svetov vyjadrilo myšlienku, že v našom svete existujú vedľa seba svety a vesmíry vnútri každého z nás,  ktoré sa vzájomne prelínajú, stretávajú a dopĺňajú. Ich existencia je obohatením pre nás všetkých. My sme mali  možnosť toto obohatenie zažiť v realite.