utorok 07.06.2022

Nadviazali sme kontakt so Sekciou sociálnych vecí Magistrátu mesta Bratislavy

Bude v Bratislave v budúcnosti nová požičovňa pomôcok pre ľudí so zdravotným znevýhodnením? Aké riešenia pre Bratislavu prináša nový komunitný plán sociálnych služieb na roky 2022 - 2030? Vznikne z pracovnej skupiny Prístupná Bratislava poradný orgán, ktorý bude v meste dohliadať na prístupnosť? Aké služby mesta prejdú v budúcnosti ďalšími auditmi prístupnosti?
Aj tieto otázky priviedli na Úrad komisára pre osoby so zdravotným postihnutím predstaviteľky Sekcie sociálnych vecí a oddelenia sociálnej podpory pre seniorov a ľudí so zdravotným znevýhodnením bratislavského magistrátu Tatianu Sedlákovú, Dušanu Kurillovú a Annu Pivkovú. Rokovali s nimi komisárka Zuzana Stavrovská a odborný zamestnanec Referátu sociálnych služieb a vzdelávania úradu Peter Szabo. Hovorili sme aj o podnetoch, s ktorými sa na náš úrad obracajú ľudia so zdravotným postihnutím v Bratislave - napríklad v súvislosti s parkovacou politikou či poplatkami za komunálny odpad.

Teší nás záujem magistrátu hlavného mesta o pohľady a zistenia nášho úradu na rôzne problematiky a radi poskytneme naše rady aj názory. Tešíme sa na spoluprácu pri zlepšovaní životných podmienok nielen Bratislavčaniek a Bratislavčanov so zdravotným postihnutím, ale aj ďalších ľudí so zdravotným znevýhodnením, ktorí do Bratislavy prichádzajú na rôzne úrady, za prácou, školou, kultúrou, športom, službami, či aj ako návštevníci alebo turisti.