štvrtok 04.08.2016

Na návšteve u mladého slovenského autora Michala Škombára

Komisárka a riaditeľka Úradu spolu s europoslankyňou pani Jankou Žitňanskou navštívili v Sliači mladého slovenského autora Michala Škombára
Michal Škombár je autorom knihy Druhá šanca. Hlavný hrdina Druhej šance je Mike, obyčajný chlapec, ktorý žije so svojou rodinou v dedinke Ters a ktorý tak, ako autor knihy, trpí svalovou atrofiou.

„Je to skvelý príbeh s odvážnym hrdinom, napísaný výnimočným autorom“, zhodnotila úvodom Zuzana Stavrovská. „V príbehu je veľa napätia a už teraz čakám, čím nás prekvapí druhý diel, ktorého krstiny sú podľa autora na spadnutie. Autor má s hrdinom knihy spoločné nielen zdravotné postihnutie, ale aj odvahu a túžbu po živote. Obaja sú veľkí bojovníci. Michal písal Druhú šancu dva roky myškou za pomoci brady a klávesnice na obrazovke. Stretnutie s ním mi dalo veľa energie a síl zvládnuť i tie najväčšie problémy. Som veľmi rada, že aj ja som mala možnosť zoznámiť sa s Druhou šancou a osobne sa spoznať s autorom“, vyznala sa komisárka.

Autorovi knihy Michalovi Škombárovi praje celý kolektív zamestnancov Úradu komisára veľa síl do života,  množstvo tvorivých myšlienok, originálnych nápadov a skvelých priateľov.