piatok 03.06.2016

Konalo sa ďalšie stretnutie s predsedom Národnej rady občanov so zdravotným postihnutím v SR

Na stretnutí s predsedom Národnej rady občanov so zdravotným postihnutím v SR (NROZP v SR) pánom RNDr. Branislavom Mamojkom a projektovou manažérkou pani Mgr. Michaelou Hajdukovou sa na Úrade komisára pre osoby so zdravotným postihnutím dňa 3. júna 2016 diskutovali témy úzko spojené s potrebami ľudí so zdravotným postihnutím, ďalšej spolupráce s našim úradom, nakoľko v najbližších dňoch by sa malo sídlo NROZP v SR presťahovať do budovy, kde sídli aj Úrad komisára pre osoby so zdravotným postihnutím.
Komisárka konzultovala s partnermi zostavovanie plánu monitoringu a otázky zisťovania štatistických informácií týkajúcich sa ľudí so zdravotným postihnutím.
Dotkli sme sa tiež témy vykonávania monitoringu nášho úradu v rôznych oblastiach pôsobnosti Úradu komisára pre osoby so zdravotným postihnutím. V diskusii sme si objasnili oblasti vykonávania monitorovacej činnosti úradu, o ktorých budeme informovať na našej webovej stránke v najbližších dňoch.
V rozhovore sme sa znovu vrátili k témam, ktoré spolu riešime, napr. v oblasti prístupnosti  informácií na webe verejnej správy a štátnych inštitúcií, vysokých škôl, (http://www.nrozp.sk/index.php/uvodna-stranka-nrozp/275-lepi-pristup-udi-so-zdravotnym-postihnutim-k-webovym-sidlam-a-internetovym-slubam), právneho systému SlovLex. Ďalšou témou boli otázky týkajúce sa vodiacich a asistenčných psov - príspevky na výcvik a výživu, certifikácia výcvikových škôl, právo vstupu do objektov. Zvláštnou kapitolou sú architektonické bariéry a zavedenie certifikovaných kontrol, ktoré nastavia správne parametre a budú môcť právoplatne vymáhať ich plnenie.
Spoločných tém je veľa a určite sa nimi budeme na spoločných stretnutiach zaoberať.

Kontakt:
Národná rada občanov so zdravotným postihnutím v SR
www.nrozp.sk