pondelok 27.07.2020

Komisárka sa stretla so zástupkyňou Veľvyslanectva USA

Príjemné stretnutie komisárka JUDr. Zuzany Stavrovskej a zástupkyne Veľvyslanectva USA pani Natashe Franceschi sa uskutočnilo v otvorených priestoroch jednej z bratislavských kaviarničiek popoludní v pondelok 27. júla 2020.
Dôvodom k tomuto stretnutiu boli dva významné dátumy, ktorými si obidve krajiny tento rok pripomínajú ratifikáciu Dohovoru OSN o právach osôb so zdravotným postihnutím. Pre Slovenskú republiku to je 10. výročie, pre USA už 30 rokov.

Pani Franceschi sa zaujímala o oblasti, ktoré sú najpálčivešími v agende Úradu komisára pre osoby so zdravotný postihnutím. Obe dámy prediskutovali témy školstva a vzdelávania, zamestnávania, nezávislého života a bariér rôzneho typu, s ktorými sa osoby so zdravotným postihnutím potýkajú.
Zo strany amerického veľvyslanectva bola ponúknutá možnosť pre slovenské neziskové organizácie požiadať o malé granty a pre študentov stredných škôl so zdravotným postihnutím možnosť zúčastniť sa študijných programov v USA, ktoré sú organizované pod záštitou veľvyslanectva s názvom Flex.
Obe strany vyjadrili plány na budúcu spoluprácu a dámy sa v priateľskej atmosfére rozišli.

Detaily vyššie spomínaných programov nájdu záujemcovia na priložených linkoch Program malých grantov a Program FLEX.

Na na ďalšiu spoluprácu sa tešíme.