sobota 07.09.2019

I. Majstrovstvá Európy Špeciálnych olympiád na Slovensku

Dňa 7. septembra 2019 sa komisárka Úradu komisára pre osoby so zdravotným postihnutím JUDr. Zuzana Stavrovská s kolegyňami  právničkami JUDr. Evou Arnoldovou a JUDr. Annou Dírerovou zúčastnili historicky prvých Majstrovstiev Európy Špeciálnych olympiád na Slovensku a to ako obecenstvo, aktívne podporujúce súťažiace športovkyne. Majstrovstvá sa konali v Mestskej športovej hale v Nitre. 
Medzinárodné podujatie bolo o to významnejšie, že sa vôbec prvýkrát konalo v euroázijskom regióne.
Na majstrovstvách súťažili moderné gymnastky z 12 krajín, napr. Talianky, Írky, Fínky, Francúzky, Rusky, Češky, Portugalky, Angličanky a samozrejme i Slovenky.
Cvičili v rôznych stupňoch náročnosti so stuhou, kruhom, švihadlom, loptou a kužeľmi. 
Súťažiace podporovali z hľadiska rodinní príslušníci, trénerky ale i iné obecenstvo. Podujatie krátko navštívil primátor mesta Nitra pán Marek Hattas, ktorý pozdravil súťažiace a poprial im veľa úspechov.

Slovenské reprezentantky Gizela Billíková a Romana Trízňová vo svojich vekových a výkonnostných divíziách získali každá 5 najvzácnejších kovov.

Tešíme sa na ďalšie športové podujatia, na ktoré  prídeme športovcov povzbudiť a prajeme im veľa síl a vytrvalosti v snahe dosiahnuť čo najlepšie výsledky.