Deň krivých zrkadiel 2022
pondelok 13.06.2022

Deň krivých zrkadiel 2022

"Chceme žiť s vami, nie vedľa vás," je motto, ktoré už po 16-ty raz zaplavilo Hviezdoslavovo námestie v Bratislave na Dni krivých zrkadiel.
Pozerali ste sa už niekedy do krivého zrkadla - takého, kde je váš odraz (a obraz) zdeformovaný? Vyzeráte v ňom úplne inak, to však neznamená, že ste horší. A presne na to chce poukázať Deň krivých zrkadiel v kontexte ľudí s mentálnym postihnutím.

„Tento deň je dňom ľudí s mentálnym postihnutím, keď si pripomíname, že žijú s nami. Vychádzame do ulíc, aby sme verejnosti ukázali, čo všetko dokážu, že sú to skvelí ľudia, a že stojí za to a žiť spoločný, a nie oddelený život,“ hovorí organizátorka Dňa krivých zrkadiel, riaditeľka Republikovej centrály Združenia na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím Iveta Mišová.
 
Odozva verejnosti na Deň krivých zrkadiel je podľa nej pozitívna, tento deň sa už postupne dostáva do povedomia verejnosti, aj keď médiá sa o túto akciu veľmi nezaujímajú. „Ale ľudia sa tu pristavujú, a to je to, o čo nám ide - stretnúť tu bežných občanov, obyvateľov, návštevníkov, a povedať im, čo tu robíme a aj takto napĺňať cieľ, ktorý sme si predsavzali – začleniť ľudí s mentálnym postihnutím do spoločnosti,“ konštatuje Iveta Mišová.

V stánkoch prezentovali svoje výrobky z chránených dielní alebo škôl a svoju činnosť priblížili rôzne organizácie. Vynikajúcu atmosféru vytvorila bubnová show skupiny Campana Batucada, ktorá roztancovala aj náhodných okoloidúcich. Do bubnového sprievodu sa zapojila aj komisárka Zuzana Stavrovská.

V galérii ponúkame fotky aj video.


 
 Bubnová show CAMPANA BATUCADA na Deň krivých zrkadiel 2022
 



Súvisiace odkazy:
Deň krivých zrkadiel pomáha ľudom s mentálnym postihnutím (teraz.sk)

Deň krivých zrkadiel 2022 (sdetmi.com)
Deň krivých zrkadiel 2022 (casopismetropola.sk)