utorok 26.11.2019

„Deň bez bariér“ v Hlohovci

Množstvo aktivít, rôznorodé činnosti, zaujímavé kurzy a iné nezvyčajné veci ponúkol 26. november 2019. Právnička Úradu komisára pre osoby so zdravotným postihnutím, JUDr. Eva Arnoldová sa už tradične a s dávkou očakávania nových vecí zúčastnila podujatia „Deň bez bariér“, ktorý organizoval Odbor spoločenských služieb Mestského úradu v Hlohovci.
Podujatia sa zúčastnili zástupcovia Domova sociálnych služieb pre deti a dospelých Pastuchov, zástupcovia Únie nevidiacich a slabozrakých Slovensko, zástupcovia Trnavskej asociácie sluchovo postihnutých TASPO, zástupcovia Centra včasnej intervencie Trnava a zástupcovia rôznych občianskych združení z mesta Hlohovec a jeho okolia ako napr. Na trati o.z., Ja sám o.z. a rôzni „handmade“ umelci so zdravotným znevýhodnením. 
Podujatie bolo sprevádzané bohatým kultúrnym programom pre deti materských a základných škôl, ktoré sa podujatia zúčastnili. 
V priebehu podujatia sa konali mini kurzy posunkovej reči pre deti, deti si mohli vyskúšať rôzne zdravotnícke pomôcky ako napr. invalidné vozíky. Zároveň bolo počas celého podujatia poskytované špecializované poradenstvo v rôznych oblastiach zdravotného znevýhodnenia.
Veríme, že podujatie bude mať pokračovanie aj v nasledujúcich rokoch.