streda 10.04.2019

Benefícia v Rožňave

Spolu so zástupcami spoločnosti Velcon sa komisárka pre zdravotne postihnutých JUDr. Zuzana Stavrovská s kolegyňami zúčastnila slávnostného aktu.
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave sa dňa 10.4.2019 stala svedkom nevšednej udalosti. V decembrovom losovaní výhercov schodolezov, ktoré sa uskutočnilo na Úrade komisára pre osoby so zdravotným postihnutím a v spolupráci so spoločnosťou Velcon, bola jedným z troch, na ktorých sa usmialo šťastie. A tak sa v popoludňajších hodinách aprílovej stredy v priestoroch knižnice zhromaždila skupinka zanietencov, podporovateľov ale aj zvedavcov, aby sa stali očitými svedkami tejto udalosti. Spoločnosť Velcon v úzkej spolupráci s Úradom komisára pre osoby so zdravotným postihnutím darovala knižnici schodolez, ktorý bude slúžiť predovšetkým tým, pre ktorých sú schody vedúce na tretie podlažie neprekonateľnou bariérou. S pomocou schodolezu bude táto prekážka odstránená a tí, pre ktorých boli vyššie podlažia nedostupné, predovšetkým vozíčkari, sa na ne s ľahkosťou dostanú. 
Odovzdávanie sprevádzali slová riaditeľky knižnice, ktorá vyjadrila radosť z darovanej pomôcky a ocenila jej význam pre rozšírenie možností knižnice. Krátkym príhovorom sa pripojila komisárka pre zdravotne postihnutých JUDr. Zuzana Stavrovská a popriala knižnici mnoho úspechov a veľa spokojných čitateľov a návštevníkov. Spoločnosť Velcon v deň odovzdávania poskytla odborné zaškolenie zamestnancov knižnice spojené s nácvikom ovládania zariadenia a priamo na mieste aj s vyskúšaním, ktoré bolo možné vďaka vozíčkarovi, ktorý sa na tejto slávnosti zúčastnil.
My prajeme Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave veľa spokojných čitateľov a veľa dobrých nápadov, ktoré ju budú neustále zapĺňať zvedavými navštevníkmi.