piatok 10.03.2023

Ako predísť vyhoreniu v pomáhajúcich profesiách?

Komisárka Zuzana Stavrovská sa 9. marca 2023 zúčastnila na medzinárodnej konferencii Cestou stálosti, ktorú zorganizovali OZ Navzájom lepší, Domov sociálnych služieb v Zavare, Trnavský samosprávny kraj a Fakulta zdravotníctva a sociálnej práce v Trnave.
Cieľom odbornej konferencie bolo upriamiť pozornosť na dôležitosť témy psychického zdravia, ktoré vo veľkej miere ovplyvňuje aj to fyzické.

Jedným z rečníkov bol známy český psychiater a spisovateľ Max Kašparů, ktorý prednášal o téme cieľa cesty - na fotke s komisárkou Zuzanou Stavrovskou. 

Ďalšími prednášajúcimi na konferencii na pôde Trnavskej univerzity v Trnave boli Viktor Schiller (Od vyhorenia k radosti), Andrej Jeleník (Ako rozvíjanie všímavosti a súcitu prispieva k zdraviu), Jana Kondrcová (Výživou k zdraviu).

Udržať si duševné zdravie a nevyhorieť, obzvlášť v pomáhajúcich profesiách, akými sú napríklad aj pracovníci v zariadeniach sociálnych služieb, nie je vždy jednoduché. Oceňujeme, že v Trnavskom samosprávnom kraji robia kroky, ktorými sa tomu snažia predísť. Iba spokojní a nevyhorení zamestnanci môžu odviesť kvalitnú prácu a pretaviť ju aj do dôsledného dodržiavania práv klientov v zariadeniach sociálnych služieb, na ktoré dohliadame v našom úrade. 


Viac informácií: 
Župa pozýva na medzinárodnú konferenciu o duševnom zdraví - TTSK (trnava-vuc.sk)
Stať sa vzájomne lepšími verziami seba samých. - Navzajomlepsi.sk