pondelok 27.04.2020

30 rokov Slovenského zväzu sclerosis multiplex (SZSM)

Vážená pani prezidentka SZSM, Vážené dámy, Vážení páni, Milí členovia, v týchto dňoch si pripomínate 30 rokov od založenia Vášho občianskeho združenia, ktoré vzniklo s cieľom pomáhať osobám s diagnózou SM, podporovať a povzbudzovať tých pacientov, ktorí SM vzdorujú a na zmierňovanie ťažkostí tých, ktorí už bojovať nevládzu a sú odkázaní na starostlivosť a pomoc rodinných príslušníkov, lekárov, rehabilitačných pracovníkov a iných ľudí.

Slovenský zväz sclerosis multiplex bol oficiálne konštituovaný až dňa 5.5.1990 o 12:15 hod. na Kolibe v Bratislave a týmto dňom ste začali napĺňať kalendár udalostí, ktorými ste prispievali k uľahčeniu života ľudí bojujúcich s touto diagnózou.

Tak ako ľudia, aj firmy či inštitúcie majú vo svojej knihe histórie strany, na ktorých je zapísaný ich doterajší vývoj a Vy teraz rekapitulujete roky, udalosti, následne aj aktivity, ktorými ste za tých 30 rokov prešli. Toto jubileum prináša dôvod obzrieť sa dozadu, zaspomínať na časy, ktoré ste spolu prežili.

Vážená pani prezidentka SZSM,
Vážené dámy, Vážení páni,
Milí členovia,

aj v dnešnej nezvyčajnej a neočakávane komplikovanej situácii, v ktorej sa ako spoločnosť nachádzame želám Vám, všetkým členom združenia hlavne pevné zdravie a nezlomnú vytrvalosť pri prekonávaní prekážok, ktoré musíte denne zvládať a nezabudnuteľné potešenie z toho, čo Vám urobí radosť. Vášmu združeniu prajem k okrúhlemu 30. výročiu, aby malo aj naďalej vo svojich radoch nielen odborne podkutých a zanietených profesionálov, ale i ľudsky obdarených členov, ktorí obohacujú životy iných svojim prístupom, nesmiernou trpezlivosťou a obrovskou dávkou pozitívnej energie.


S úprimným pozdravom

JUDr. Zuzana Stavrovská
komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím